Skip to content

Sümegi Dragan borok

Mediterrano Bianco 2015

A pincészet 2015-ben palackozott újbornak szánt tétele a Bianka szőlőből készített száraz fehérbor. Savtartalma az eltelt évek alatt szépen belesimult a borba, illat és ízanyaga közepes intenzitású, jól iható kellemes fehérbor. Gyümölcsös ízében a körte és déligyümölcsök fedezhetők fel, némiképp túlérett formában. Szinte kiált a következő pohárért. Fogyasszuk 10 fokon aperitifként.

Bajai Hegyközségi Borverseny 2017: ezüstérem, Jánoshalmi Felső Bácskai Borverseny 2016: Nagy Aranyérem

Kékfrankos rozé 2016

Halvány rózsaszín színe az idők folyamán kissé megkopott, már némi hagymahéjas árnyalatok is megjelennek benne. Szerencsére ez a bor élvezeti értékén nem változtat. Igazi nyári frissítő, a hazai rozé trendbe illeszkedő darab, epres-málnás-cseresznyés jegyekkel. Salátákhoz, frissen sült, grillezett húsokhoz, vagy csak egy nagy beszélgetéshez fogyasszuk 10C-on.

Országos Miklós napi rozéverseny 2016: aranyérem, Bajai Hegyközségi Borverseny 2017: aranyérem

Hajós-Bajai Kadarka 2015

Elegáns megjelenésű, nem túl mély, intenzív színű, száraz vörösbor. Nagyon fajtajelleges tétel, ízében fűszerek kavalkádja, egész szájat kellemesen kitöltő. Kifinomult savai bársonyos, ám kissé zöldes tanninokra épülnek. Jól felépített szerkezetű, elsősorban ételekhez ajánlható tétel. Fogyasszuk könnyű paprikás ételek mellé, bajai halászléhez 16-18C-on.

Bajai Borverseny 2016: aranyérem

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük