Skip to content

Kedves Látogató!

Sok szeretettel köszöntelek weboldalamon, örülök és köszönöm, hogy benéztél hozzám. 

Néhány évvel ezelőtt egy borvacsorán való részvétel alatt/után megváltozott az életem. Évekig rendszeres látogatója voltam a Villányi Borvidék hangulatos, olykor túlfűtött rendezvényeinek, szentül meg voltam győződve róla, hogy a bor színe vörös, és pont. Azon a bizonyos estén, vacsorán, olyan dolgokkal ismerkedhettem meg, amiről addig csak olvashattam. Hogyan lehet egy fehérbor komoly, nagytestű, hogyan lehet az édesszájú vendégeket egy csapásra levenni a lábukról egy remekül elkészített, könnyed száraz borral, hogyan lehet az ételeket itallal párosítani, hogyan lehet családi segítséggel 3-4 fővel tisztességesen levezényelni egy vacsorát, amin még kísérő program is van, stb. Tanulságos este volt, mely azóta is emlékeimben él.

Azon este hatására kezdtem el komolyabban érdeklődni hazánk borvidékei, az ott készülő borok után. Kezdetben “csak” elvarázsolt az a sokszínűség, mellyel találkoztam, azonban ahogy telt az idő, rá kellett jönnöm, hogy mindez szakmai tudás, ismeretek nélkül nem sok mindent ér számomra, csak egy szép hobbi, én pedig ennél többet szerettem volna, többre vágytam. 

Az Élet folyamatos tanulás. Az elmúlt évek alatt, a sok élmény mellett, okleveles borbírálói végzettséget szereztem és a tanulásnak természetesen nincs vége, újabb kihívások várnak rám. Pár éve az a megtisztelő felkérés érkezett hozzám, hogy hazánk egyik legjobb, de minden bizonnyal legszebb bormagazinjának munkatársa legyek. Ez a magazin, az országos terjesztésű Pécsi Borozó. Hihetetlen büszkeséggel, örömmel tölt el, hogy egy ilyen magazin munkatársa lehetek. Ami a gasztronómiai vonalat illeti: közel egy éve állandó szerzője vagyok a Bajai Honpolgár havilapnak, ahol a Kockás abrosz nevű rovatban találkozhatnak velem, írásaimmal, receptjeimmel a kedves olvasók. Természetesen az online média sem maradhat ki: néhány kedves, helyi fiatallal közösen visszük a Palackbuké boros, gasztronómiai blogot. Ott elsősorban boros receptjeimmel találkozhattok, de olvashattok fesztiválbeszámolókat, étteremkritikákat, kávés történeteket egyaránt.

Ezen a weboldalon összegyűjtöttem Nektek eddig megjelent cikkeimet. 

Hiszem, hogy a bor, az étel – a jó bor és a jó étel- összeköti az embereket, szebbé teszi mindennapjainkat. Bár végzettségemet tekintve olykor talán túl szigorúan nézek és kóstolok egy-egy bort, szerencsére a szürke hétköznapokban már megtanultam azt, hogy csak kétféle bor létezik: az egyik, amelyik ízlik, a másik, amelyik nem, és ez utóbbi még véletlenül sem azt jelenti, hogy az rossz.:-

Ha Téged is vonz ez a szép Világ, a bor, az ételek világa, szívesen olvasol róluk, akkor rendszeresen látogasd meg weboldalamat. 

Köszönöm, hogy itt voltál, itt leszel, igyekszem érdekes témákkal, történetekkel, szép borokkal, ízletes ételekkel készülni a számodra.

Borbaráti üdvözlettel:

Szünder Dezső