Skip to content

Pét-Nat

Pétillant naturel, az az eljárás, mellyel a teljes kierjedés befejeződése előtt az alkoholos italt lepalackozzák, így az erjedés, vagyis a cukrok alkohollá alakulása már a zárt palackban fejeződik be. Így aztán a felszabaduló CO2 buborékok formájában buborékos itallá alakítja az amúgy csendes bort.

Az eljárás már a champagne metódus kialakulása előtt a XVII. században ismert volt.

A Pét-Nat manapság újra divatossá kezd válni, egyre több pincészet próbálkozik meg ezen ital elkészítésével, izgalmas játékot játszva ezzel borásszal, fogyasztóval.

Böjt Bogival és testvérével Gergővel már hosszú évek óta ismerjük egymást. Izgalmas, minden évben szerethető boraik hamar belopták magukat a szívembe, melyeknek azóta is van ott helyük- egri pincészetként nem sok ilyen van.

Böjték Pét-Nat-ja kékfrankos, pinot noir és cabernet sauvignon egyenló arányú házasítsából készült.

Színében meggyszörp, szűnni nem akaró finom, apró buborékos pezsgéssel. Karakteres, egyértelműen felismerhető fajtajegyek az illatban, nem túl intenzíven, de ez az ital nem az erősségével, hanem az eleganciájával hódít. Kóstoláskor intenzív íz, szintén jól felismerhető fajtajegyek, remek minőség, kellő hossz. Mint egy valódi kézműves meggyszörp, néhány spricc szódával, cukor nélkül.

Magával ragadó, remek ital.

Alkohol: 12,5%

Vásárlás helye: Bortársaság

Pontszám: 92/100

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük