Olaszos tarja coleslaw salátával

Nem egyszerű az Élet manapság. A kínai Vuhanból indult koronavírus járvány már itt kopogtat az ajtón. Európában Olaszországot viselte/viseli meg leginkább ez a járvány.

Természetesen ha ezt az olaszos tarját elkészítjük, semmiféle veszélynek nem tesszük ki magunkat 🙂 Sőt, az ételben lévő csípős fűszerek mind, mind a szervezetünk védekezőképességét segíti. Készítsünk hozzá klasszikus amerikai coleslaw salátát, vagy bármely kedvenc köretünket.

Olaszos tarja

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 3 ek olívaolaj
  • 0,5 db zeller hámozva és nagyon apró darabokra vágva
  • 8-10 db San Marzano szárított paradicsom https://www.chillibaja.hu/termek/aszalt-paradicsom/
  • 0,5 db paprika apró darabokra vágva
  • 1 nagy tk füstölt jalapeno chilipehely https://www.chillibaja.hu/termek/fuszer/
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 db babérlevél vagy 1 tk őrölt babérlevél
  • 1 tk apróra vágott friss rozmaring
  • 1 ek bazsalikom apróra vágva- lehetőség szerint friss
  • 1 tk oregáno
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 500g csontos sertéstarja 4 szeletbe vágva

A hús kivételével az összes hozzávalót késes robotgépben, homogénre dolgozzuk. A hússzeletek mindkét oldalát alaposan bekenjük vele, szorosan egymásra rakjuk a szeleteket, amilyen szorosan csak lehet körbetekerjük alufóliával. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük pácolódni.

Másnap a szeleteket kiolajozott tepsibe tesszük, letakarjuk alufóliával és 170C-on 1,5 órát sütjük, majd a fóliát eltávolítva még további 30 percig. Sütés után 10 percet pihentetjük, majd a salátával tálaljuk.

Coleslaw saláta

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 300-300g fehér- és vöröskáposzta
  • 2 db répa
  • 1 db vöröshagyma
  • 150 g tejföl
  • 150 g majonéz
  • 1 tk almaecet
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve
  • 2 ek porcukor
  • só és bors ízlés szerint

A káposztákat és a répákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük vagy vékony csíkokra vágjuk, a vöröshagymát apró kockára vágjuk. Egy másik tálban elkészítjük az öntetet, alaposan összekeverjük. Ráöntjük a reszelt zöldségekre, alaposan összekeverjük, 1 órát hagyjuk állni.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük