Nem egyszerű az Élet manapság. A kínai Vuhanból indult koronavírus járvány már itt kopogtat az ajtón. Európában Olaszországot viselte/viseli meg leginkább ez a járvány.
Természetesen ha ezt az olaszos tarját elkészítjük, semmiféle veszélynek nem tesszük ki magunkat 🙂 Sőt, az ételben lévő csípős fűszerek mind, mind a szervezetünk védekezőképességét segíti. Készítsünk hozzá klasszikus amerikai coleslaw salátát, vagy bármely kedvenc köretünket.
Olaszos tarja
Hozzávalók 4 fő részére:
- 3 ek olívaolaj
- 0,5 db zeller hámozva és nagyon apró darabokra vágva
- 8-10 db San Marzano szárított paradicsom https://www.chillibaja.hu/termek/aszalt-paradicsom/
- 0,5 db paprika apró darabokra vágva
- 1 nagy tk füstölt jalapeno chilipehely https://www.chillibaja.hu/termek/fuszer/
- só, bors ízlés szerint
- 1 db babérlevél vagy 1 tk őrölt babérlevél
- 1 tk apróra vágott friss rozmaring
- 1 ek bazsalikom apróra vágva- lehetőség szerint friss
- 1 tk oregáno
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 500g csontos sertéstarja 4 szeletbe vágva
A hús kivételével az összes hozzávalót késes robotgépben, homogénre dolgozzuk. A hússzeletek mindkét oldalát alaposan bekenjük vele, szorosan egymásra rakjuk a szeleteket, amilyen szorosan csak lehet körbetekerjük alufóliával. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük pácolódni.
Másnap a szeleteket kiolajozott tepsibe tesszük, letakarjuk alufóliával és 170C-on 1,5 órát sütjük, majd a fóliát eltávolítva még további 30 percig. Sütés után 10 percet pihentetjük, majd a salátával tálaljuk.
Coleslaw saláta
Hozzávalók 4 fő részére:
- 300-300g fehér- és vöröskáposzta
- 2 db répa
- 1 db vöröshagyma
- 150 g tejföl
- 150 g majonéz
- 1 tk almaecet
- 1 gerezd fokhagyma reszelve
- 2 ek porcukor
- só és bors ízlés szerint
A káposztákat és a répákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük vagy vékony csíkokra vágjuk, a vöröshagymát apró kockára vágjuk. Egy másik tálban elkészítjük az öntetet, alaposan összekeverjük. Ráöntjük a reszelt zöldségekre, alaposan összekeverjük, 1 órát hagyjuk állni.
Jó étvágyat!