Minden elmúlik egyszer

Lassan vége van a márciusnak. Ez biztosan azt jelenti, hogy a Chilli Baja kitűnő termékeivel készült receptsorozatom véget ér. Bízom benne, hogy az előző receptekből lesznek páran, akik ihletet merítettek, akik elkészítették ezeket az ételeket.

A tavasz első hónapja sok meglepetést hozott: két napja havas a táj, az országban pandémiás vészhelyzetet hirdettek. Mindenki vigyázzon magára, ne feledjék, ahogy a receptsorozat, úgy ezek a rossz dolgok is véget érnek egyszer. Kitartást kívánok mindenkinek!

Aszalt paradicsomos, sajtos csicsókalepény

Hozzávalók 16-18 darabhoz:

  • 200 g csicsóka /tisztított állapotban mérve/
  • 100 g sárgarépa
  • 5 db aszalt San Marzano paradicsom https://www.chillibaja.hu/termek/aszalt-paradicsom/
  • 3 csapott ek liszt
  • 1 mk sütőpor
  • 1 el natúr joghurt
  • 1 ek tejföl
  • 100 g reszelt sajt / a fele lehet füstölt/
  • 1 tk rozmaring apróra darabolva
  • 1 tk petrezselyem aprítva
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 ek olívaolaj

A csicsókát meghámozzuk, vagy egy kefével folyó víz alatt alaposan megsúroljuk. A répával együtt a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük, a paradicsomot vékony csíkokra vágjuk. A tojást, tejfölt, joghurtot és a fűszereket összekeverjük, belereszeljük a sajtot, végül hozzáadjuk a lereszelt csicsókát, répát, a csíkokra vágott paradicsomot. A tepsit kiolajozott sütőpapírral béleljük, evőkanállal kb 3-4 cm átmérőjű gombócokat formálunk a masszából és a papírra helyezzük. Lenyomkodni nem kell, sütés során szét fognak terülni. 180C-on 14-16 percet sütjük, majd óvatosan megfordítjuk őket és további 6-8 percet sütjük a másik oldalukat is. Kellemesen aranybarnának kell lenniük, a külső részük ropogós, míg a belsejük lágy marad.

Jó étvágyat kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük