Lassan vége van a márciusnak. Ez biztosan azt jelenti, hogy a Chilli Baja kitűnő termékeivel készült receptsorozatom véget ér. Bízom benne, hogy az előző receptekből lesznek páran, akik ihletet merítettek, akik elkészítették ezeket az ételeket.
A tavasz első hónapja sok meglepetést hozott: két napja havas a táj, az országban pandémiás vészhelyzetet hirdettek. Mindenki vigyázzon magára, ne feledjék, ahogy a receptsorozat, úgy ezek a rossz dolgok is véget érnek egyszer. Kitartást kívánok mindenkinek!
Aszalt paradicsomos, sajtos csicsókalepény
Hozzávalók 16-18 darabhoz:
- 200 g csicsóka /tisztított állapotban mérve/
- 100 g sárgarépa
- 5 db aszalt San Marzano paradicsom https://www.chillibaja.hu/termek/aszalt-paradicsom/
- 3 csapott ek liszt
- 1 mk sütőpor
- 1 el natúr joghurt
- 1 ek tejföl
- 100 g reszelt sajt / a fele lehet füstölt/
- 1 tk rozmaring apróra darabolva
- 1 tk petrezselyem aprítva
- só, bors ízlés szerint
- 2 ek olívaolaj
A csicsókát meghámozzuk, vagy egy kefével folyó víz alatt alaposan megsúroljuk. A répával együtt a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük, a paradicsomot vékony csíkokra vágjuk. A tojást, tejfölt, joghurtot és a fűszereket összekeverjük, belereszeljük a sajtot, végül hozzáadjuk a lereszelt csicsókát, répát, a csíkokra vágott paradicsomot. A tepsit kiolajozott sütőpapírral béleljük, evőkanállal kb 3-4 cm átmérőjű gombócokat formálunk a masszából és a papírra helyezzük. Lenyomkodni nem kell, sütés során szét fognak terülni. 180C-on 14-16 percet sütjük, majd óvatosan megfordítjuk őket és további 6-8 percet sütjük a másik oldalukat is. Kellemesen aranybarnának kell lenniük, a külső részük ropogós, míg a belsejük lágy marad.
Jó étvágyat kívánok!
