Meccsnézős estékre- enchillada szósz

Nem tudom ki, hogyan van vele, de ami engem illet a változatosság gyönyörködtet, az állandóság -bár az Élet számos területén nagyon jó dolog- és a standard dolgok olykor untatnak. Éppen ezért nem vásárolok elkészített, előre beállított szószokat, mártásokat, amik mindig ugyanolyanok. No és chipset sem eszem- na jó, egy évben egyszer…

Enchillada szósz

Hozzávalók 4 személy részére

Az olajat felhevítjük, legyen forró, de ne füstöljön még. Hozzáadjuk a kukoricalisztet, mintha egy rántást készítenénk. Kézi habverővel kevergetjük. Ha egy kis színt kapott, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a fűszereket, a chilliszószt, felengedjük a húslevessel és visszatesszük a tűzre. Gyakori kevergetés mellett, közepesnél erősebb lángon besűrítjük.

Kínáljunk mellé chipset -akár házi készítésűt is-, tortillat, csíkokra vágott zöldségeket kedvünk szerint, no és persze mellé egy pohár finom sört.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük