Nem tudom ki, hogyan van vele, de ami engem illet a változatosság gyönyörködtet, az állandóság -bár az Élet számos területén nagyon jó dolog- és a standard dolgok olykor untatnak. Éppen ezért nem vásárolok elkészített, előre beállított szószokat, mártásokat, amik mindig ugyanolyanok. No és chipset sem eszem- na jó, egy évben egyszer…
Enchillada szósz
Hozzávalók 4 személy részére
- 2 ek napraforgó olaj
- 2 ek kukoricaliszt
- 4 ek bhut jolokia chiliszósz https://www.chillibaja.hu/termek/erjesztett-szosz/
- 1 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 kk só
- 0,5 kk őrölt római kömény
- 1 kk oregánó
- 5 dl húsleves
Az olajat felhevítjük, legyen forró, de ne füstöljön még. Hozzáadjuk a kukoricalisztet, mintha egy rántást készítenénk. Kézi habverővel kevergetjük. Ha egy kis színt kapott, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a fűszereket, a chilliszószt, felengedjük a húslevessel és visszatesszük a tűzre. Gyakori kevergetés mellett, közepesnél erősebb lángon besűrítjük.
Kínáljunk mellé chipset -akár házi készítésűt is-, tortillat, csíkokra vágott zöldségeket kedvünk szerint, no és persze mellé egy pohár finom sört.
Jó étvágyat!