Skip to content

Ideális pillanat- a forró csokoládé

Hozzávalók 1 személyre:

  • 2 dl tej
  • 65-70g minimum 30%-os habtejszín
  • 65-70g minimum 70%-os étcsokoládé
  • csipet só
  • 4g kristálycukor
  • 4g vaníliás cukor

Elkészítése: A tejszínt a kétféle cukorral és a sóval óvatosan kezdjük el melegíteni, de ne forraljuk. Egy másik edényben a tejet és az apróra tört csokoládét addig melegítjük, amíg krémes állagú nem lesz. Forralni ezt sem szabad! Ha már krémes, akkor a tejszínes elegyet keverjük hozzá és folyamatos keverés mellett addig melegítsük össze, amíg homogénné nem válik. Az ízesítőket – mindenkinek ízlése szerint fahéjat, narancshéjat, chilit https://www.chillibaja.hu/termek/orlemeny-csoben/ – csak utána adjuk az italunkhoz. Azonnal szervírozzuk előmelegített pohárban.

Bornekem tipp: próbáljátok ki fehér csokoládéval is, szórjatok az ital tetejére pirított, apróra tört törökmogyorót.

Egészségünkre!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük