Skip to content

Édes, csípős, ragacsos

A szokatlan, olykor egymással szöges ellentétben álló ízkombinációk mindig izgalmasak. Lehet őket kedvelni, nem szeretni, de egy biztos: hidegen nem hagynak senkit. Ez alól magam sem vagyok kivétel. Minden az édes-savanyú mártással kezdődött csirkemellel. Aztán ahogy az ember egyre beljebb és beljebb kerül a gasztronómia zegzugos ösvényeibe, úgy finomodik az ízlése, előbb-utóbb pedig elérünk oda, hogy a bolti tömegtermékek, szószok helyett sajátot kezd el otthon használni.

A most következő recept is ilyen. Kicsit takarékosabb, mintha csirkemellből készülne, hiszen fő alapanyaga a még most is mellőzött csirkeszárny. Aki elkészíti, megtapasztalhatja, hogy bizony van helye a csirke eme alkatrészének is az asztalunkon.

Édes-csípős csirkeszárnyak

Hozzávalók 3 személyre:

A hozzávalókat alaposan összekeverjük. A csirkeszárnyakat alaposan megforgatjuk a pácban, majd abba a tepsibe tesszük, amiben sülni fognak. A megmaradt pácot a szárnyakra csorgatjuk. Hűtőben 3-4 óra hosszat pácoljuk, de akár egy éjszakára is ott maradhatnak. Sütés előtt 1 órával kivesszük a hűtőből, előmelegített sütőben 40-45 percet sütjük 160C-on légkeveréssel.

Tálaljuk zöldsalátával és egy pohár kékfrankossal kísérve.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük