Skip to content

Dorothy Torta

Dorothy-t két éve ismerem, munkája, a torták eleganciája azóta is elvarázsol. Egy meleg nyári napon a kezdetekről, a tanulás útjairól, a tortakészítésről beszélgettünk Pécs egyik kávézójában.

Sz.D. Mikor fogalmazódott meg, ezzel szeretnél foglalkozni?

D.T. Gyerekként nem vonzott a krémek keverése, azonban a vendéglátóipari suli 9-ik osztálya után szülöi indíttatásra átiratkoztam cukrásznak. A suli elvégzése után odaálltam a szüleim elé, elmondtam nekik, hogy ezt az utat választom. Ők ebben folyamatos támogatást adtak és adnak nekem.

Sz.D. Hogyan lehet ebben a szakmában fejlődni, hogy jobb és jobb legyél?

D.T. Az iskola alatt és utána is folyamatosan kurzusokra, tanfolyamokra jártam, hogy tudásom tökéletesítsem. Bújtam a netet, újabbnál újabb technikák után vadászva. Az iskola alatt a mohácsi Szekeres Cukrászdában végeztem szakmai gyakorlatot, az ott eltöltött idő meghatározó számomra.

Sz.D. Mi a Dorothy Torta fő profilja?

D.T. Munkám 90%-ban esküvői, design tortákat készítek, a többi időben eleget teszek évfordulós, egyedi kéréseknek is. Szeretnék idővel aprósütiket is készíteni, erre most nem jut idő. Minden tortám egyedi, előzetes egyeztetés után készülő darab, olyan nálunk nincs, hogy valaki besétál, hogy azt szeretné. Éppen ezért nincs is olyan torta, ami rám jellemző. Arra törekszem, hogy a diszítés során a díszek, virágok minél életszerűbbek legyenek. Ehhez a készítési technika lehetőségein belül csak természetes anyagokat használok fel.

Sz.D. Hogy képzeljük el egy napod?

D.T. Ez elég változó. Igyekszem a vasárnapi és hétfői napomat pihenéssel tölteni. Kedden kezdődik a díszítőelemek, virágok készítése, hogy megfelelő állapotban kerüljenek fel a tortákra. Szerdától szombat estig pedig „nagyüzem” van.

Sz.D. Az alapanyagok kiválasztásánál fontos számodra a helyi alapanyagok használata?

D.T. Az alapanyagokat szinte kizárólag helyi termelőktől vásároljuk, ahol nem lehet, ott arra törekszünk, hogy a megvásárolt alapanyag a torta elkészítése során a legjobban felhasználható legyen, szépen mutasson. Ezért utazunk pl. minden évben Iharosberénybe, ahonnan a tortáimon lévő málna való. A torták készítésénél a vajas krémek helyett a házias jellegű, főzött krémeket kedvelem.

Sz.D. Köszönöm a beszélgetést…

A Dorothy Torta elérhetősége:

Dorothy Torta, Magyarszék, Szőlőhegy utca 6

Tel: +36/72/390-762

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük