Hozzávalók 6 fő részére
- 1 ek olívaolaj
- 1 db közepes méretű vöröshagyma
- 150g chorizo, vagy más szárazkolbász
- 300g sárgarépa
- 250g batáta, vagy főzni való burgonya
- 70g zeller
- 1 tk chipotle https://www.chillibaja.hu/termek/fuszer/
- 1 tk őrölt római kömény
- 0,5 tk őrölt koriander
- 0,5 tk kurkuma
- 400g konzerv darabolt paradicsom
- 1,5 liter húsleves, vagy 1,5 liter vízben feloldott 4 db húsleves kocka
- 0,5 liter víz
- 300g konzerv csicseriborsó
- só, bors ízlés szerint
- 2 ek citrom- vagy lime lé
- a tálaláshoz petrezselyem vagy koriander levél
- a tálaláshoz habanero chili https://www.chillibaja.hu/termek/orlemeny-csoben/
Elkészítés:
Egy nagy fazékban közepes lángon melegítsük fel az olívaolajat. Dobjuk rá a kockára vágott hagymát és a felkarikázott kolbászt. Pirítsuk 5-6 percig, amíg a kolbász kicsit kiengedi a zsírját. Rakjuk bele a kockára vágott sárgarépát, zellert, burgonyát. Főzzük 8-10 percig, néha megkeverve. együk bele a fűszereket, hagyjuk 1-2 percig, hogy feléledjenek. Öntsük fel a húslevessel, tegyük bele a csicseriborsót, forraljuk fel, főzzük kb. 20 percet, amíg a zöldségek megpuhulnak. Kóstoljuk meg a levest, ha szükséges sózzuk, borsozzuk, öntsük hozzá a citromlé felét. Tálaláskor szórjuk meg petrezselyemmel, korianderrel, adjunk minden tányérhoz egy szelet citromot. Ízesítsük ízlés szerint a habanero chilipehellyel.
Jó étvágyat!