Skip to content

Édes, savanyú, csípős- melengető, tartalmas leves a hideg napokra

Hozzávalók 6 fő részére

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 db közepes méretű vöröshagyma
  • 150g chorizo, vagy más szárazkolbász
  • 300g sárgarépa
  • 250g batáta, vagy főzni való burgonya
  • 70g zeller
  • 1 tk chipotle https://www.chillibaja.hu/termek/fuszer/
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 0,5 tk őrölt koriander
  • 0,5 tk kurkuma
  • 400g konzerv darabolt paradicsom
  • 1,5 liter húsleves, vagy 1,5 liter vízben feloldott 4 db húsleves kocka
  • 0,5 liter víz
  • 300g konzerv csicseriborsó
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 ek citrom- vagy lime lé
  • a tálaláshoz petrezselyem vagy koriander levél
  • a tálaláshoz habanero chili https://www.chillibaja.hu/termek/orlemeny-csoben/

Elkészítés:

Egy nagy fazékban közepes lángon melegítsük fel az olívaolajat. Dobjuk rá a kockára vágott hagymát és a felkarikázott kolbászt. Pirítsuk 5-6 percig, amíg a kolbász kicsit kiengedi a zsírját. Rakjuk bele a kockára vágott sárgarépát, zellert, burgonyát. Főzzük 8-10 percig, néha megkeverve. együk bele a fűszereket, hagyjuk 1-2 percig, hogy feléledjenek. Öntsük fel a húslevessel, tegyük bele a csicseriborsót, forraljuk fel, főzzük kb. 20 percet, amíg a zöldségek megpuhulnak. Kóstoljuk meg a levest, ha szükséges sózzuk, borsozzuk, öntsük hozzá a citromlé felét. Tálaláskor szórjuk meg petrezselyemmel, korianderrel, adjunk minden tányérhoz egy szelet citromot. Ízesítsük ízlés szerint a habanero chilipehellyel.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük